Przepis dla 2 osób.
Składniki :
- 200 gr mąki z pszenicy durum
- 2 jajka
- Sól do smaku
Wykonanie:
Do miski wkładamy mąkę, jaja i sól : mieszamy 30 sekund. Obroty. 6.
Ciasto powinno być w miarę zwarte, ale nie za suche.
Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 minuty.
Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto i wycinamy z niego dowolny kształt - paski, łazanki, tagliatelle, lasagne...
Po pierwszym rozwałkowaniu można też użyć maszynki do cięcia ciasta.
Składniki :
- 200 gr mąki z pszenicy durum
- 2 jajka
- Sól do smaku
Wykonanie:
Do miski wkładamy mąkę, jaja i sól : mieszamy 30 sekund. Obroty. 6.
Ciasto powinno być w miarę zwarte, ale nie za suche.
Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 minuty.
Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto i wycinamy z niego dowolny kształt - paski, łazanki, tagliatelle, lasagne...
Po pierwszym rozwałkowaniu można też użyć maszynki do cięcia ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz