Składniki :
200g wiórków kokosowych
100gr śmietanki kremówki
70g masła
70g cukru pudru (może być wcześniej wykonany w TM)
300g czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Wymieszać cukier i wiórki - ręcznie lub obroty wsteczne, 30sek, wyjąć.
Wlać śmietankę, dodać masło, 4 min 50`C obroty 2
Dodać wiórki i cukier 30 sek obroty 2, zebrać ze ścianek masę, i znów 30 sek obroty 2
Formować podłużne paluszki, układać na papierze do pieczenia.
Wstawić na godzinę do lodówki.
Do naczynia włożyć czekoladę 8sek obroty 7, następnie podgrzewać 3min 50`C, obroty 3
Zgarnąć czekoladę ze ścianek, następnie podgrzewać 1,5min 50`C, obroty 3
Obtaczać (oblepiać :) ) wyjęte z lodówki kokosowe paluszki i ponownie układać na papierze do pieczenia. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Smacznego !
200g wiórków kokosowych
100gr śmietanki kremówki
70g masła
70g cukru pudru (może być wcześniej wykonany w TM)
300g czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Wymieszać cukier i wiórki - ręcznie lub obroty wsteczne, 30sek, wyjąć.
Wlać śmietankę, dodać masło, 4 min 50`C obroty 2
Dodać wiórki i cukier 30 sek obroty 2, zebrać ze ścianek masę, i znów 30 sek obroty 2
Formować podłużne paluszki, układać na papierze do pieczenia.
Wstawić na godzinę do lodówki.
Do naczynia włożyć czekoladę 8sek obroty 7, następnie podgrzewać 3min 50`C, obroty 3
Zgarnąć czekoladę ze ścianek, następnie podgrzewać 1,5min 50`C, obroty 3
Obtaczać (oblepiać :) ) wyjęte z lodówki kokosowe paluszki i ponownie układać na papierze do pieczenia. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz